Välkommen

BRF Stråvalla-Kärra bildades våren 2016 och är vackert belägen längst med Göteborgsvägen (gamla E6)  i norra Varbergs kommun.

Stråvalla är ett litet samhälle som är på frammarsch. Läget, tillgängligheten och den vackra omväxlande naturen är den stora anledningen. Det är smidigt att pendla både med bil och kollektivt.

Förskolan är en stenkast från föreningen, lika så busshållsplatsen, från vilken man kan åka till både Varberg eller Åsa station. Från Åsa station kan man ta Öresundståget norr ut till Kungsbacka, Mölndal och Göteborg på mindre än 30, men även till Varberg och Halmstad söderut. Motorvägen är 5-6 min härifrån.

Vårdcentraler finns flera att välja på i området,  Åsa, Veddige och Fjärås. Alla har apotek i anslutning och Fjärås har även Folktandvården i samma byggnad.

Stråvalla strand sköts av  föreningen "Stråvalla Fritidsförening". Där kan man mot en mindre summa bli medlem och få lite förmåner som, gratis parkering, tillgång till Boulebana och tennisbana. På sommaren ordnar de aktiviteter som är gratis till medlemmar eller till reducerad pris (simskola för barn, tenniskurser, yoga, utomhusgympa osv).  De vill gärna ha flera aktiva medlemmar som kan utveckla verksamheten.  I planerna  finns även att bygga en bastu på stranden till sommaren...